Orthos Detect - controleert op drugs, explosieven en giftige gassen

De Orthos Detect Persoonssluis is een unieke security oplossing. In korte tijd wordt iemand nauwkeurig gecontroleerd op de aanwezigheid van drugs, explosieven en giftige gassen.

U kunt zich voorstellen dat de toepassing in bijvoorbeeld justitiële inrichtingen, ambassades en luchthavens zorgt voor een hoge beveiligingsgraad, minder visitatie belasting en kosten- en tijdbesparing.
Overzicht

Orthos PIL
Orthos PIL

Na het betreden van de persoonssluis middels gangbare toegangscontrolesystemen kan de sluis met behulp van een geavanceerd luchtkanaalsysteem en sensoren zeer geringe hoeveelheden van bepaalde stoffen detecteren. Het opnieuw instellen van het systeem naar een bepaalde stof klasse is niet nodig, aangezien alle geregistreerde stoffen gelijktijdig geanalyseerd worden. Het systeem kan alle belangrijke explosieven te detecteren, zelfs zogenaamde "transparante" explosieven, bijv. TATP, en alle relevante narcotica tot en met amfetaminen.

Applicaties

De combinatie van snelheid, multifunctionaliteit, veiligheid en kostenbesparing biedt de mogelijkheid tot toepassing op hoog beveiligingsgevoelige plekken. Bijvoorbeeld bij:

  • justitiële inrichtingen
  • ambassades
  • overheidsgebouwen
  • luchthavens
  • datacenters
  • energiecentrales

Functionaliteit

Het hele sluisdoorloopproces, inclusief detectieprocedure, neemt slechts ongeveer 25 seconden in beslag. Het chemische sensor systeem is onmiddellijk gereed voor detectie na voltooiing van een sluisdoorloopproces en werkt onafhankelijk. Implementatie van een clean-air compressor maakt toepassing zelfs in vervuilde of stoffige omgevingen mogelijk.