Profielcilinder / cilindersloten - Kaba Penta
Profielcilinder / cilindersloten - Kaba Penta

Met de profielcilinder Kaba penta verlegt Kaba de grenzen op het terrein van de mechanische beveiliging 

De Kaba penta profielcilinder is een bijzonder veilig en krachtig sluitsysteem dat vooral geschikt is voor complexe, veeleisende sluitplannen. Kaba penta dankt zijn hoge veiligheid aan de vijf stervormig geplaatste stiftrijen en de gepatenteerde rangschikking van de blokkeerstiften voor de sleutelfrezing.

Alle tuimelaarparen zijn op meerdere niveaus te variëren. Alle varianten zijn onderling met elkaar combineerbaar.

Alle tuimelaars zijn van gehard staal en chemisch vernikkeld. Optioneel is de Kaba penta profielcilinder verkrijgbaar met een stalen inzetstuk voor nog sterkere beveiliging. Kaba penta sleutels worden geproduceerd met behulp van een computergestuurde frees die de leibaan met de hoogst mogelijke precisie vervaardigt. De belangrijkste kenmerken van deze sleutels zijn een hoog veiligheidsniveau, geringe slijtage en absolute betrouwbaarheid.

Kaba penta is beschermd door Europees patent dat geldig is tot het jaar 2033.

Kaba penta profielcilinders zijn inbraakwerend overeenkomstig EN 1303 veiligheidsklasse 6, in verbinding met rozetten of beslagen als bescherming tegen uittrekken met weerstandsklasse 2. Optioneel is een uitvoering verkrijgbaar overeenkomstig Vds klasse B.

Ook de "slagmethode", waarbij een profielcilinder met een speciale sleutel en een hamer geopend kan worden zonder sporen na te laten, heeft bij de Kaba penta profielcilinder geen effect. De speciale plaatsing van de stiften maakt het onmogelijk een Kaba profielcilinder op die manier te openen.