Hoofdsleutelsystemen geven beter beheer en gemak

Overzicht

Mechanische Sluitsystemen - Hoofdsleutelsystemen
Mechanische Sluitsystemen - Hoofdsleutelsystemen

Een hoofdsleutelsysteem is een sleutelsysteem waarbij bepaalde sleutels een aantal vooraf bepaalde deuren kunnen openen. Het helpt met het beheer, verlaagt vervangingskosten voor sleutels en is handiger, omdat er minder sleutels in omloop zijn. Het geeft ook snel toegang tot alle ruimtes binnen het gebouw, b.v. voor beveiligingspersoneel en managers. Dit is niet alleen handig: het kan in noodgevallen van levensbelang zijn.

In het bovenstaande voorbeeld kan de ‘hoofdsleutel’ alle deuren en sloten in het pand openen. Deze wordt door de conciërge bewaard. Sleutel A opent de hoofdingang en alle sloten op de benedenverdieping. Deze wordt bewaard door de manager van het bedrijf dat die verdieping bezet. Hetzelfde geldt voor sleutel B.

Daarnaast heeft elke werknemer één sleutel die de hoofdingang, hun eigen kantoordeur en hun kasten opent. Deze sleutels werken op verschillende type sloten, b.v. deursloten, kastsloten, hangsloten, enz., zolang de cilinder binnen deze sloten van hetzelfde model is.

Eigenschappen

Het Kaba-hoofdsleutelsysteem is een van de veiligste systemen ter wereld. Dit krijgt u allemaal met een Kaba-hoofdsleutelsysteem:

  • Een systeem dat specifiek voor uw behoeften ontworpen is, ongeacht het type gebouw, b.v. woning, commercieel, klein, groot, gebouwencomplex, enz.
  • Een op maat gemaakt sleutelplan met een logisch sleutel- en cilindernummersysteem dat flexibel genoeg is voor de toekomst.
  • Een flexibel hoofdsleutelsysteem, dat met uw organisatie op lange termijn mee kan groeien en veranderen.
  • Minder sleutels voor beter beheer en lagere vervangingskosten.
  • Integratie in uw toegangscontrolesysteem, indien gewenst, zodat u in één enkel systeem een overzicht hebt van de mechanische sleutels en de elektronische badges.
  • Sleutelclips in vele verschillende kleuren (afhankelijk van het gekozen model), zodat u één kleur aan een zone of verdieping kunt toewijzen. Dit is erg handig voor de organisatie.
  • Een speciale `Keyplanner'-ontwerphulpmiddel dat u helpt uw plan online in te richten, met inbegrip van uw specifieke eisen, en rekning houdt met de totale omvang van uw sluitsysteem op de lange termijn en uw gebruikersstructuur.

Applicaties

Een hoofdsleutelplan is een essentiëel onderdeel van moderne, mechanische toegangscontrole. Het wordt voor alle typen gebouwenaangeraden, van woonhuizen en flatgebouwen tot aan middelgrote of grote organisaties met honderd of meer sleutels. Het is met name van belang in de volgende gevallen:

  • Voor de beveiliging: overzicht hebben over wie met welke sleutel toegang tot welke ruimtes heeft
  • Niet teveel sleutels te hoeven dragen: gemak dus.
  • Om veiligheidsredenen, b.v. wanneer hulpdiensten altijd en snel toegang tot alle ruimtes moeten hebben zonder naar de juiste sleutel te hoeven zoeken, b.v. in verpleeghuizen, ouderenwoningen of studentenhuizen.

Documenten