Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen - verhindert ongeautoriseerde terugkeer

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Eenrichtingssluizen

Overzicht

Eén van de gevoeligste aspecten van de beveiliging bij luchthavens is het afbakenen van de openbare zone (landzijde) en de beveiligde zone (luchtzijde). Bij aankomst op hun bestemming verlaten de passagiers het vliegtuig en dienen zij snel en gemakkelijk van de luchtzijde naar de landzijde over te steken, zonder het pad van vertrekkende passagiers te kruisen.

Veiligheidsverordeningen bepalen dat onbevoegden geen toegang tot de luchtzijde mogen kunnen krijgen. Dit betekent dat de aankomende passagiers niet terug naar binnen mogen. Evengoed mogen andere onbevoegden geen toegang tot de luchtzijde hebben.

De eenrichtingssluizen van Kaba leiden de aankomende passagiers op eenvoudige wijze naar de uitgang, waarna zij - of anderen - niet meer terug de beveiligde zone in kunnen lopen.

Eigenschappen

De Orthos PIL-M02 eenrichtingssluis werd ontwikkeld om passagiersstromen door de aankomsthal te leiden. Het zorgt voor een snelle, veilige doorgang van de luchtzijde naar de landzijde. Dit modulaire systeem bestaat uit een gang die door sensoren gescand wordt en die uitgerust is met verschillende elementen die snelle toegang ('rapid-access') verlenen, zoals manshoge of heuphoge dubbele zwenkdeuren. Als de passagiers willen oversteken, openen deze deuren automatisch na elkaar en sluiten weer na passage. Het geavanceerde sensorsysteem zorgt voor een effectieve barrière, zodat niemand ongemerkt doorgang heeft.

  • Moderne vormgeving
  • Aangepaste configuratie
  • Vlotte, barrièrevrije passage
  • Maximale gebruikersveiligheid: de sensoren verhinderen dat mensen door de deurvleugel verwond raken
  • Modulair systeem: combinatie van verschillende deuren mogelijk
  • Drie verschillende opsporingssystemen, afhankelijk van het vereiste veiligheidsniveau

Documenten