Geautomatiseerde douanecontrole

Geautomatiseerde douanecontrole - kortere rijen, betere beveiliging

Luchthavens - Geautomatiseerde douanecontrole

Luchthavens - Geautomatiseerde douanecontrole

Overzicht

Kortere wachtrijen en een verbeterde passagiersstroom bij de douanecontrole dragen niet alleen bij tot verhoging van de algehele luchthavenefficiency, maar ze ontlasten ook de douane beambten.

Zo hebben ze meer tijd voor reizigers die speciale hulp nodig hebben - zoals gezinnen, groepen en mensen met een handicap - zonder andere passagiers op te houden.

De automatische paspoortcontrole helpt om deze doelen te bereiken en biedt extra voordelen, zoals de efficiënte herkenning van ongeldige of vervalste documenten.

Eigenschappen

De oplossing van Kaba bestaat uit een sensorsluis met een interlock-functie om automatisch de geldigheid van het document te controleren en gelijkertijd de identiteit van de documenthouder te verifiëren. Dit systeem heeft de volgende voordelen:

  • Het vermindert de werklast van douanepersoneel, waardoor zij betere, probleemloze controles bij andere passagiers kunnen uitvoeren.
  • Helpt de grenscontroles te versnellen en wachttijd bij douaneposten te verminderen.
  • Biometrische verificatie verhindert frauduleus gebruik van paspoorten of identiteitskaarten.
  • Als verificatie niet lukt, wordt de passagier rechtstreeks naar de handmatige paspoortcontrole geleid, zodat de passagiersstroom niet geblokkeerd wordt.

Documenten